CSENDÉLET FESTMÉNYEK

    Röviden a csendéletekről. Írásos feljegyzés van arról, hogy egy ókori görög művész (Apellész, Nagy Sándor udvari festője) olyan élethű gyümölcs csendéletet festett, hogy rászálltak a madarak. A csendéletek a római művészetben is megtalálhatóak: mozaikokon és falfreskókon (pd. Pompeii) már láthatunk gyümölcsöket, növényeket ábrázoló kompozíciókat is. A csendélet előzményeiként tekintenek az itáliai intarziákra (bútordíszítésekre) és szárnyas oltárok részleteire is, melyek mindenféleképpen szimbolikus többletjelentést tartalmaztak. A később festett csendéletek is tovább viszik ezt a hagyományt, jelképeket, attribútumokat (olyan tárgy, mely egy személyhez szorosan kapcsolódik) ábrázolnak. Caravaggio nevéhez fűződnek az első realisztikus hangvételű csendéletek megjelenése: pd. féregrágta, közönséges gyümölcsöket szerepeltet Gyümölcsös kosár c. festményén. A vallásos témákat a protestantizmus elterjedésével fölváltotta a mindennapi élet ábrázolása. A 17. századi németalföldi (holland, flamand) csendéleteken terítők, poharak, gyümölcstartók, porcelánok,  ötvösmunkák, stb. szerepeltek. Leghíresebb csendélet festők ebben az időszakban W. Kalf, W. Claesz Heda. A 18. században élt legjelentősebb csendélet festő J. S. Chardin, aki eleinte nyugodt hangulatú csendéleteket festett: virágokat, gyümölcsöket, elejtett vadakat és konyhaeszközöket, mielőtt áttért volna a zsánerképekre. Az impresszionisták és posztimpresszionisták már kerülték a mélyebb mondanivalót csendéleteiken. Szinte nincs ember, aki ne ismerné Cézanne gyümölcsös festményeit és Van Gogh napraforgóit. A mai napig is, stílustól függően sok festő repertoárjában – így Kun Zsolt festményein is – szerepel a csendélet.

Rendezés:
Listázás:
Csendélet almákkal és gyertyákkal (csendélet festmény)
nem eladó / magángyűjteménybenolajfestmény,farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt ..
Flamingók
nem eladó / magántulajdonban55x60cm olajfestmény farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem ..
Gyeprészlet pipacsokkal 02
nem eladó / magántulajdonbanAz eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat formá..
Írisz 01 (csendélet festmény)
70x100 cm olaj, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat formájában..
Koktél (csendélet festmény)
nem eladó / magángyűjteményben46x53cm olajfestmény, farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra n..
Lámpások (csendélet festmény)
nem eladó / magángyűjteménybenolajfestmény, farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt..
Lány virágszállal
nem eladó / magángyűjteménybenolajfestmény, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt..
Levendulavirágzás
nem eladó / magántulajdonban 60x119cm művészakril, vászonAz eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra ne..
Lila akác (csendélet festmény)
Akció!
90x120cm olajfestmény-akril vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másola..
Pipacsok 01 (csendélet festmény)
nem eladó / magángyűjteményben70x85cm olajfestmény, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra n..
Pipacsok 03 (csendélet festmény)
nem eladó / magángyűjteménybenolajfestmény, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt..
Pipacsok 05 (csendélet festmény)
90x90 cm művészakril, vászon(a pirossal feltüntetett ár nettó irányár)Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy..
Pipacsok kék háttérben (csendélet festmény)
70x100cm olajfestmény, farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat for..
Pipacsos mező 03 (csendélet festmény)
Akció!
70 x 90 cm olaj-művészakril, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másol..
Pohár kék tónusban (csendélet festmény)
70 x 44 cm olajfestmény, farostAz eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat fo..
Tavirózsa (festmény)
60x80cm olajfestmény, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat form..
Tea (csendélet festmény)
nem eladó / magángyűjteménybenolajfestmény, farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt..
Tulipánok 01 (csendélet festmény)
80x60cm olajfestmény-akril, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másola..
Tulipánok 03 (csendélet festmény)
90x120cm olajfestmény, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat for..
Tulipánok 04 (csendélet festmény)
55x70cm olajfestmény-akril, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másola..
Vadalmafa télen
90x90cmművészakril, vászon(a pirossal feltüntetett ár nettó irányár)Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy e..
Virágcsendélet tálcán (csendélet festmény)
42x52cm olajfestmény, farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat form..
Virágformák I-II.
70x50cm / 2db. olajfestmény, farost(a pirossal feltüntetett ár nettó irányár)Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lé..
Virágok 01 (csendélet festmény)
nem eladó / magángyűjteményben70x85cm olajfestmény-akril, vászon Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy elad..
Zöld kancsók (csendélet festmény)
52x64cm olajfestmény, farost Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat form..
Kamillavirágzás (csendélet festmény)
60x120cmművészakril, vászonAz eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy eladásra nem szánt festmény másolat formáj..
Pipacsok 06 (csendélet festmény)
60x110 cmművészakril, vászon(a pirossal feltüntetett ár nettó irányár)Az eredeti festményről reprodukció (festővászon-nyomat/vászonkép fa kereten) rendelhető különböző méretekben. A reprodukció előnye a kedvező árfekvés, az eredetit megközelítő hasonlóság, valamint a már magángyűjteményben lévő vagy..
Tételek: 1 - 27 / 27 (1 oldal)