BEMUTATKOZÁS

A Kun'st Galéria Kun Zsolt festményeinek bemutatásával, értékesítésével foglalkozik. Klasszikus (tájképek, csendéletek, enteriőrök) és modern képek egyaránt megtalálhatóak a kínálatban, melyek nagyrészt olajfestmények, ill. vegyes technikával készült képek vászonra vagy farostra festve. Emellett lehetőség van a festményekről készült reprodukciók megvásárlására is.

Kun Zsolt szakmai életrajza

Kun Zsolt festőművész 1973-ban született Nagyváradon, Erdélyben. Három hónapos korában családja Miskolcra költözött.
Korán bontogatni kezdte művészi szárnyait. Már gyerekként számos városi rajzversenyt nyert. Tizennégy évesen megjelentek munkái a Budapesten rendezett Ipari és Formatervezői Kiállításon. Tizenöt évesen tagja lett a miskolci Diósgyőri Vasas Képzőművész Körnek, ahol Papp László irányítása alatt szerzett további ismereteket rajzolásról, festészetről. Ekkor a csoportos kiállításokon már a felnőtt művészek munkáival együtt szerepeltek grafikái, elsősorban rézkarc és linómetszet művei. Ezt követően Pető János grafikus művész segítette fejlődését a képzőművészetben. A középiskolát a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium rajz- és művészettörténet tagozatán végezte, ahol rajztanára Pollner Erika volt. A „művészosztály” rendszeresen kijárt rajzolni az avasi borpincék sikátoraiba, a miskolci műemléktemetőkbe, romatelepekre, a kohászati művek környékére vagy a festői szépségű Lillafüredre. Ebben az időben elsősorban grafikai munkákat, különböző tanulmányrajzokat készített. Az érettségit követően figyelme a gyakorlatban alkalmazott művészet felé terelődött, így tanulmányait a budapesti Dekoratőr és Kirakatrendezői Szakiskolában folytatta, ahol az átfogó és színvonalas rajzoktatás mellett megismerkedett a reklámgrafika alapjaival is. Ez utóbbi a mai napig meghatározó szerepet tölt be életében, hiszen civilben grafikai arculatok, televíziós-, és színházi-díszletek, logók tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.
Mindeközben a művészet iránti szenvedélye sem lankadt. 1994-ben a Belügyminisztérium által meghirdetett országos képzőművészeti pályázaton grafika kategóriában III. helyezést ért el. Huszonnégy éves korától kezdett el műveiben nagyobb hangsúlyt tenni a festészetre. A rá jellemző képi forma mellett, ekkor váltak fontosakká műveiben a színek. Pár éves kitérőként foglalkozott lakberendezéssel, enteriőrök tervezésével. Ekkor ismerte fel, hogy egy festmény nemcsak önállóan kell, hogy megállja a helyét, hanem fontos igazodnia az őt körülvevő környezethez. Együttes hatásuk eredményezi egy irodában, lakásban az ember számára a harmónia érzetét és jelent kikapcsolódást, megnyugvást, amire a mai felpörgetett világban különösen szükség van.
Kun Zsolt – saját bevallása szerint – festményeinek ilyen szerepet is szán. Törekszik arra, hogy képei nyugalmat, harmóniát és egyfajta életörömöt sugározzanak. Folyamatosan fest, nemcsak klasszikus, hanem modern stílusban is. 1987 óta számos kiállítása volt látható az ország több pontján és Ausztriában. Közel 20 éve Budapesten él és alkot.


Csoportos és egyéni kiállítások:

1987    Ipari és Formatervezői Kiállítás, Budapest
1988    Diósgyőri Vasas Képzőművész Kör Kiállítása, Miskolc
1989    Zrínyi Ilona Gimnázium, Miskolc
1991    Városi Vasas Művelődési Ház, Miskolc
1993    Polgármesteri Hivatal, Tihany
1993    Országos Széchenyi Könyvtár, Budapest
1994    Duna Palota, Budapest
2001    EMKE Irodaház, Budapest
2001    Bellevue Irodaház, Budapest
2001    Rumbach Center Irodaház, Budapest
2001    ORCO Irodaház, Budapest
2002    Hermina Towers Irodaház, Budapest
2002    Szabadidő Központ, Hainburg, Ausztria
2003    MOM Park, Budapest
2007    Miskolci Nemzeti Színház, Miskolc (Színházi Foyer, a kiállítást megnyitotta: Dr. Dobrik István, a Miskolci Galéria igazgatója)

2013    Kossuth Galéria, Szentendre (Honvédelmi Minisztérium)

2015-2016    Budapest, Avenue Gardens Luxusapartmanok (Andrássy út), fogadótér

2016    Budapest, Kő-Café Galéria - Kőbánya (a kiállítást megnyitotta: Weeber Tibor, Kőbánya alpolgármestere)

2020    Budapest, MagNet Közösségi Ház/MagNet Bank, Andrássy út